вторник, 4 декември 2012 г.

Коластрата и растежът на косата

Има различни причини за косопада. Понякога той се дължи на  драстични физически или психически промени, бременност или генетика. Въпреки, че хапче за нова коса все още не е  открито, проучвания показват, че факторите  на растежа в коластрата допринасят за растежа на косата. 
    Нормално е да се губят от 30 до 75 косъма на ден. Косата трябва да расте  от 1/4 до 1/2 инча на месец. Ако вашият косопад е повече от това, или ако косата ви не нараства достатъчно, това може да е знак за един здравен  или друг проблем. Загуба на коса може да възникне поради хормонален дисбаланс, хранителен недостиг, твърде много или твърде малко протеин, зависимост от наркотици, липса на сън, инфекция на скалпа от продукти за боядисване с прекалено много химикали.
       Коластрата съдържа много растежни фактори. Изследване, проведено в Япония, в Nagoya City University Graduate School   върху мишки заключава, че инсулино-подобния растежен фактор-I (IGF-1), който съдържа коластрата е допринесъл за "значителни подобрения на морфогенезата на космения фоликул, растеж на нова коса и пигментация на косата. "

        А по-късно проучване, проведено в Япония, в същото училище, съобщи, че IGF-1 "играе важна роля в растежа на косата." Изследването е проведено в продължение на пет месеца и целта му беше да се увеличат нивата на IGF-1 при доброволци. Седемнадесет от доброволците получили плацебо,  а останалите доброволци приемали активни съставки. 14 доброволци на които бяха дадени активни съставки, показали насърчаване на растежа на косата значително по-висок от групата на плацебо.

    Хранене

        Според уебсайта на Клиниката Майо " недостатъчният протеин или желязо в диетата  или лошо хранене  може да доведе до загуба на коса." Коластрата е богат източник на аминокиселини, витамини и минерали. Типични витамини в коластрата, които са свързани с растежа на косата са витамин В2, витамин В6, витамин B12, витамин А и витамин С. Типичните минерали в коластра, които са свързани с растежа на косата са калций и калий.

    Тромбоцитна плазма, обогатена на биохимични процеси

        Според уебсайта на Международното общество” Хирургично възстановяване на косата „” „изследователите са съобщили, че плазма, богата на тромбоцити, насърчава растежа на косата от фоликулите, вследствие на действието на тромбоцитите фактори на растежа върху  космено фоликулните стволови клетки." Богата на тромбоцити плазма когато се използва за възстановяване на косата, се прилага от професионалисти в тази област.  Тромбоцитите  се извличат от кръвта на пациента.

        Според уебсайта на  Центъра за хранителни изследвания , богати на тромбоцити плазмени биохимични механизми се намират в коластрата.
Източник:
http://www.ehow.com/about_6702492_bovine-colostrum-hair-growth.html



Публикацията има само информационна цел. Ако имате здравословен проблем, спешен медицински случай, или общи въпроси за здравето, можете да се свържете с лекар или друг квалифициран медицински персонал за консултации, диагностика и / или лечение. При никакви обстоятелства не трябва да  опитвате самостоятелно диагноза или лечение на базата на всичко, което сте прочели в тази публикация. 
Цена : 89.30 лв
Брой капсули  в опаковка:120




Ако имате въпроси към мен или желаете да направите поръчка моля пишете ми на и-мейл rr_rtrusev@abv.bg или позвънете на тел.0878990017

Разгледайте и блога ми за друг прекрасен продукт на фирма "Аквасорс"-коензим Q10 с хром и водорасли -"Коензим Q10 -Чудото за сърцето-какво трябва да знаете за него."
Адресът на блога е : coenzimeq10.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар