петък, 21 септември 2012 г.

Световно известният гастроентеролог Доналд Хендерсън за коластрата от крави



Коластрата е безопасна и ефективна. Това, което един от водещите лекари в света има да каже:



Доналд Хендерсън, MD, MPH, гастроентеролог в Ингълууд  и Лос Анджелис, Калифорния, в момента е началник на генералния щаб на Даниел Фрийман Мемориал болница в Лос Анджелис и партньор в Западна гастроентерологична група. Той също е  професор по медицина и гастроентерология в Калифорнийския университет и професор по клинична семейна практика в Карловия Дрю Медикъл скуул, също в Лос Анджелис. Той е завършил  Хауърд университет, Университета на Флорида -Медикъл скуул.    Считан е за световен експерт в стомашно-чревните  заболявания и връзката на гастроентералния тракт за здравето и хроничните заболявания.

Ето какво трябва да се каже за коластра: По-долу са извадки от книгата му: "Коластра: Изцеление Чудото на природата," Доналд Р. Хендерсън, MD, MPH, Дебора Мичъл, CNR публикации, 2000.
Безопасността на коластра
·         Доказано е, че само коластра от млечни крави, може да бъдат безопасна, естествена, ефективна и биологично възможна за  употреба от хора.
·         Коластрата е нетоксична, не-алергенна хранителна добавка, която няма отрицателни взаимодействия с лекарства, хранителни или други добавки.
·         Коластрата не е наркотик: Това е естествено не-алергенна храна, приема се  от хора за лечение и лекува десетки условия, плюс подпомагане на създаването на нови нива на жизненост и благосъстояние.
·         За да се осигури чист, неподправен продукт (коластра) кравите трябва да са на пасища, да са хранени с трева която не е била третирана с пестициди, хербициди, или фунгициди. Те не трябва да бъдат подложени на курса на антибиотици, стероиди и хормони на растежа, каквито са повечето останали млечни крави. Тези вещества замърсяват коластрата и млякото на крави, в допълнение  създадат потенциални рискове за здравето на тези, които поглъщат мляко или коластра и правят коластрата по-малко ефективна.
·         Когато кравите се хранят от естествено  пасище, ​​те са подложени на голямо разнообразие от естествено срещащи се болести, причинени от организми, което им позволява да развиват естествен имунитет, който след това се предава в тяхната коластра.
·         Коластра съдържа вещества, които са ефективни срещу много  различни микроорганизми, които са резистентни към антибиотиците на пазара.
·         Коластрата не е специфична за вида. Това означава, че може да бъде консумирана без опасност от всеки бозайник, включително и хората. В частност  молекулярната структура на имунните и растежни фактори в коластра е много подобна на тези при хората. В известен смисъл, кравите са универсални донори на коластра.
Ефективността на коластрата
·         Коластрата  съдържа по-високи нива на някои фактори от човешката коластра. Този факт е особено важен за имуноглобулин (протеин, който действа като анти-тяло), наречен IgG. Д-р C.Е. Брус открива, че докато човешката коластра съдържа само 2% от този критичен имуноглобулин, коластрата от крави съдържа до 38%. IgG се счита за един от най-важните имуноглобулини на тялото, защото  е активен срещу толкова много и различни микроорганизми, много от които са резистентни на антибиотиците които в момента са на пазара. Увеличаването на  неспособността на антибиотиците да се борят с общи и често смъртоносни микроорганизми прави използването на коластра от крави от първостепенно значение- в  тази борба не можем да си позволим да загубим. Така че в известен смисъл, коластрата от крави е дори по-добра за вас, отколкото човешката коластра.
·         Имуноглобулините са от критично значение, тъй като бактериите стават все по-резистентни към антибиотиците. Новите вируси се умножават и мутират по-бързо от ваксините, които да се борят с тях. И бактериални и вирусни инфекции са свързани с повече заболявания, например рак, пептична язва, сърдечно-съдови заболявания. Всъщност има силни доказателства, които подкрепят връзката между бактериалните инфекци и   сърдечните нарушения. Коластрата е богат източник на имуноглобулини (цитокини, PRP, лактоферин и други имунни фактори) и може да играе основна роля в борбата с този сериозен здравен проблем (номер 1 причина за смърт).
·         Имуноглобулините в коластрата предоставят уникална защита срещу почти всички болести, причинени от организми. И тя е уникална, защото нивата на имунните фактори в коластрата от крави са от десет до двадесет пъти по-големи от тези в човешката коластра.
·         Вашето тяло може да използва добре  тези имуноглобулини. По-голямата част от имуноглобулините са произведени в червата. Коластрата предоставя своите имуноглобулини на червата, това е един перфектен мач.
·         Лекарите използват имуноглобулините като ключов фактор в превенцията и лечението на инфекциозна диария и други условия, включително анемия, варицела, синдром на хроничната умора, хепатит, множествена склероза, неутропения и системен лупус.
·         Всеки има нужда да засили имунната си система, за да се избегне необходимостта от антибиотици и да се противодейства на имунните вредни ефекти.
·         Коластрата може да унищожи канцерогенните вещества и други токсини в околната среда, преди те да могат да увредят вашето тяло.
·         Коластрата съдържа растежни фактори, които могат да помогнат на тялото ви по-добре да използва храната която ядем и да изгаря повече мазнини.
·         Коластрата е в сила както за лечение така  и  като превантивна мярка за имунната система. Тя може да предотврати заболявания и състояния, като настинки, грип, диария, синузит, астма, алергии, херпес, вирусен бронхит, кандидоза и ушни инфекции, защото тя може да увеличи понижена или отслабена имунна функция. В същото време, тя също може да балансира при хиперфункция на имунната система, каквато е ситуацията за хората, които имат  автоимунно заболяване (при което тялото атакува собствените си здрави клетки). Тези условия включват фибромиалгия, лупус, ревматоиден артрит, множествена склероза и склеродермия, и много други. (Вж. препратки към PrP основен компонент на коластра).
·         Когато за първи път чух твърдения за коластрата, аз изобщо не повярвах. Сега, след като видях научните изследвания и  виждам  резултатите при пациентите ми, аз съм вярващ. Доверието ми в способностите на  коластрата от крави се споделя от много от колегите ми. В стотици доклади, лекари и изследователи отбелязват своя опит с коластрата.
Стомашно-чревно Здраве / Синдром на пропускливите черва и връзката му с хронични заболявания:
·         Природата ни предлага още една възможност да възстановим нашето здраве и да се създаде здравословна вътрешна среда, която постоянно да го насърчава. Коластрата предоставя този шанс
·         Най-убедителното доказателство за връзката между здравето на гастроентералния тракт  и здравето като цяло е съществуването на синдром на пропускливите черва. За щастие, коластрата от крави е идеалното решение за това състояние.
·         Имуноглобулините в коластра предоставят уникална защита срещу заболяване, което причинява) бактерии и вируси.
·         Хронична диария, коластра и СПИН                                                                          СПИН оставя широко отворени за всички видове потенциално смъртоносни инфекции. Хронична диария е един от най-честите симптоми. Тя може да доведе до бързо по-нататъшно намаляване на способността на пациента да се бори с инфекцията и до разрушаване на основни хранителни вещества и телесни течности. Резултатът е загуба на процес, който може да бъде спрян, ако  чревната лигавица (лигавицата на червата) може да бъде излекувана. Коластрата не само  може да елиминира инфекциозните патогени и да  възстанови  здравето на дебелото черво, но също и да предотвраги започването на диария на първо място.
·         Имал съм особено добър успех в борбата с неуточнена диария с коластра. Коластрата е лесно да се препоръча, когато причините за диарията са неизвестни, както поради своя широк спектър на ефикасност, а също и защото тя изглежда да е напълно без странични ефекти. В допълнение към успешната борба с вредните микроорганизми , коластрата от крави също така насърчава колонизацията на полезните бактерии в червата.
            Центъра на здравето :  Това са червата: Важно е да знаете, че почти 80% от    всички       патогени навлизат в организма чрез или към мукозните повърхности      на най-голямата  лигавица - на стомашно-чревния тракт. Когато антителата и полезните бактерии работят, те атакуват нахлуващите патогени за да се             спре заболяването преди да могат да се захванат за         стените.Имуноглобулините в коластрата помогат за предотвратяване и         лечение на диария и колит, свързани с Clostridium Difficile. .
·         Има пряка връзка между инфекциите на червата и тези в белите дробове. След като коластрата е в червата имуноглобулините  стимулират производството на антитела в стомашно-чревния тракт и белите дробове.
·         Най-убедителното доказателство за връзката между здравето на гастроентералния тракт и здравето като цяло е съществуването на синдром на пропускливите черва. Това е състояние, в което червата са пълни с дупки и съдържанието им изтича. Това е много често срещано състояние, най-малко толкова често, колкото всички имунни болести общо. Това състояние позволява на токсични вещества, като бактерии, вируси, паразити и други вредни фактори да влизат в кръвта и да достигат до всяка част на тялото. В едно здраво черво тези токсини са елиминирани.
·         Пропускливите черва също така позволяват на хаотични мазнини и протеини  да навлизат в организма, което води до алергични реакции. Хранителните алергии се развиват, когато протеинови молекули от храната преминават през чревната стена и се абсорбират, преди те да се метаболизирали напълно. Имунната система разпознава тези протеини като нападатели и създава антитела срещу тях и се раждат  алергии.   Възпаление на червата, може да бъде предизвикано от употребата на антибиотици, кортикостероиди (например преднизон), нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС, например аспирин, ибупрофен и др., Противозачатъчни хапчета, храни, замърсени с пестициди, плесени, мая или бактерии Е. коли, салмонела, ротавирус , Shigella, листерия, HIV), прекомерен прием на рафинирани захари, дефицит на ензим (напр. цьолиакия), кофеин, алкохол, хранителни добавки, хирургия, както и намаление в кръвоснабдяването на червата.
·         Коластрата поддържа здравословна чревна среда, която помага да се предотврати развитието на алергии и синдром на пропускливите черва.
·         Синдрома на пропускливите черва може да е директно свързан с автоимунни заболявания , включително: алопеция ареата, синдром на хроничната умора, болест на Крон, диабет, фибромиалгия, уртикария, синдром на дразнимото черво (който изглежда много повече общо, отколкото преди това призната), възпалително чревно бездействие, множествена склероза , полимиалгия ревматика, болестта на Рейно, ревматоиден артрит, склеродермия, синдром на Сьогрен, улцерозен колит и васкулит. Асоциацията между синдром на червата и тези условия е тази: антитела, създадени от организма в отговор на токсични вещества, които изтичат в кръвния поток, може да се прикрепят към различни тъкани в цялото тяло и спусъка (унищожаването на нашата собствена тъкан и органи) води до създаване на възпаление. Тъй като все повече и повече от тези вещества се изсипват в  тялото автоантителата са създадени, като   възпалението става хронично. Видът на автоимунно заболяване, което може да се развие зависи от местоположението на възпалението. Ако това се случи в кръвоносните съдове имаме васкулит (възпаление на кръвоносните съдове ). При възпаление, което засяга ставите резултатът е ревматоиден артрит.. Ако антителата атакуват червата може да се развие болестта на Крон.
·         Синдром на пропускливите черва достига още повече. Възпалението в червата вреди на нашата способност да произвеждаме IgA - имуноглобулин, който работи в червата, за предотвратяване на инфекция. Без IgA, патогените могат да попаднат в кръвния поток и да заразят всяка част на тялото. Това води до увеличаване на инфекциите, претоварване на имунния отговор, създаване  на патогени, които увреждат черния дроб, чиято работа е детоксикация на организма. От своя страна това води до загуба на концентрация, енергия и други умствени способности, кожни инфекции и раздразнения като обрив, като  кожата се опитва да  детоксикира, което черния дроб не успява да предостави.
·         Коластрата е идеалното решение за синдром на червата. Като един гастроентеролог, аз намирам способността на коластрата да помогне при това мощно и широко разпространено състояние като особено вълнуваща. Тъй като коластрата достига червата докато нейните компоненти са все още непокътнати и жизнеспособни, имуноглобулините и другите фактори могат да атакуват дразнещите патогени в червата и да  предпазят от причиняване на вреди. Растежните фактори имат противовъзпалително действие и подпомагат възстановяването на увредените клетки в лигавицата, намаляване на клетъчното отстояние и по този начин предотвратяват изтичането.
·         За лицата, които вече имат заболяване, свързано със синдром на червата, коластрата е изключително важна част от лечебния процес. Ако червата не са оздравяли, тялото няма да започне да поправя вредите които започват с източника на проблема: пропускливи черва. След изцелението количеството на токсините, изхвърлени в кръвния поток ще намалее. Хранителното усвояване ще се подобри, клетките ще имат по-добър достъп до горивото, те трябва да извършват и ремонтни дейности и да се възпроизвеждат, органната функция ще се подобри и ще се увеличат енергийните нива.

     Публикацията има само информационна цел. Ако имате здравословен проблем, спешен медицински случай, или общи въпроси за здравето, можете да се свържете с лекар или друг квалифициран медицински персонал за консултации, диагностика и / или лечение. При никакви обстоятелства не трябва да  опитвате самостоятелно диагноза или лечение на базата на всичко, което сте  прочели в тази публикация.



Ако имате въпроси към мен или желаете да направите поръчка моля пишете ми на и-мейл rr_rtrusev@abv.bg

Разгледайте и блога ми за друг прекрасен продукт на фирма "Аквасорс"-коензим Q10 с хром и водорасли -"Коензим Q10 -Чудото за сърцето -какво трябва да знаете за него."
Адресът на блога е : coenzimeq10.blogspot.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар