сряда, 26 септември 2012 г.

Д-р Томас Стоун -Болест на сърцето и коластра



Болест на сърцето и коластра
от  д-р Томас Е. Стоун
Според статия, написана през 1999 г. в американското списание по кардиология, сърдечно-съдовите заболявания са се увеличили шест пъти през последните 40 години. Диетата и упражненияте са някои от най-добрите оръжия,които ние използваме, за да се борим с този убиец, но най-важните фактори намерени в чистата коластра може да се окажат още по-мощни.
Американския колеж по кардиология наскоро съобщи, че често срещан вид на бактерията хламидия  е била свързана с артериалната плака при над 79% от пациентите със сърдечни заболявания.
Често сърдечните болести  са  резултат от бактериални или вирусни инфекции, които остават неразпознати. Коластрата е толкова мощна в борбата с тези организми в тялото, че  често играе важна роля при възстановяване на пациенти със сърдечни заболявания. Има изследвания, които всъщност показват, че коластрата  директно се бори с  хламидийните бактерии. Само това може ефективно да намали артериалната плака.
Сърдечното заболяване включва голяма група от условия, които могат да бъдат причинени от произволен брой неща.
В една скорошна статия, публикувана в New Еngland jurnal of Medicine, бе направено заключението, че един вид на сърдечно-съдови заболявания е резултат от имунната чувствителност към сърдечни антигени. С други думи,веднъж след като сърдечната тъкан е повредена, имунната система започва да създава антитела, които след това предизвикат повече вреда. Този тип отговор е подобен на автоимунния отговор, когато органът фактически започва да атакува сам себе си. Имунния фактор, известен като PRP (полипептид богат на пролин)съдържащ се в коластрата, може да натисне надолу тази хиперфункция на имунния отговор, точно както го прави с автоимунните заболявания. По този начин атаките на имунната система върху наранената  сърдечна тъкан може да бъдат значително намалени и потенциално спрени с  използването на коластра.
Коластрата също така има способността да  регенерира мускулната тъкан. Като  това не се ограничава до скелетните мускули но се простира и до сърцето също. Добре известен фактор на растежа, съдържащ се в коластрата, наречен IGF-1 (инсулиноподобен фактор на растежа) работи съвместно с хормон на растежа (също така се съдържащ се в коластрата) за изграждане на чиста мускулна маса. Ето защо много атлети днес  използват коластра. Има случаи, когато хора действително са били в състояние да възстановят загубена тъкан на сърцето с използването на коластра. Това, преди нечувано явление, е резултат от действието на растежните фактори. Същите тези растежни фактори участват в регенерацията на нови кръвоносни съдове, за обезпечение на коронарното кръвообращение. Коластрата може да възстанови  мускулите, както и други тъкани по цялото тяло.
Един от моите пациенти  се бореше с болест на сърцето от 27 години. Лекарите са идентифицирани  коксаки вирус, който сам на себе си може да бъде убиец, но не успели да направят нищо, за да го излекуват. Този пациент е дал хиляди долари за лекарства, лечение и болнични посещения - да не говорим за стреса и психическите травми. Преди една година  имах контакт с него, той беше диагностициран със застойна сърдечна недостатъчност и му оставаше кратко време да живее. Лекарите му казали, че 60% от сърцето му не  функционира. Те  също така наблюдавали сърцето му и е документирано, че при него  липсват 3 от всеки
 5 сърдечни удара. Той беше ограничен до стол с регулируема облегалка и неговото ниво на
мобилност беше силно ограничено. Започнах с 20  капсули коластра на ден и в рамките на кратък период от време той каза, че се чувства по-добре. След 6 седмици  отпразнува своя 70 -ти рожден ден  на крака  отново и се чувства страхотно! Той вече работи и според лекарите, сърцебиенено му е нормално.
Чистата коластра може да помогне на пациенти със сърдечни проблеми по толкова много начини. Тя съдържа растежни фактори, които могат да възстановят повредената мускулна тъкан,  съдържа имунни фактори, които могат да намалят  нивата на бактериални и вирусни патогени в системата  които често допринасят или  причиняват сърдечни проблеми. На първо място, тя съдържа незаменими мастни киселини, които са толкова важни за поддържането на здраво сърце и съдържа пептид богат на пролин, който може да успокои хиперфункцияна на имунния отговор- често придружаващ коронарните щети. Има дори изследвания, които показват, че растежните фактори съдържащи се в коластрата са важни при понижаване на LDL-холестерола и повишаване нивата на HDL-холестерола. Дали дадено лице има болест на сърцето или просто иска да я предотврати,коластрата е определено нещо за което може да се помисли. По мое мнение всеки който има сърце ще се възползва от това невероятно вещество.

Публикацията има само информационна цел. Ако имате здравословен проблем, спешен медицински случай, или общи въпроси за здравето, можете да се свържете с лекар или друг квалифициран медицински персонал за консултации, диагностика и / или лечение. При никакви обстоятелства не трябва да  опитвате самостоятелно диагноза или лечение на базата на всичко, което сте  прочели в тази публикация.
Цена : 89.30 лв
Брой капсули  в опаковка:120

Ако имате въпроси към мен или желаете да направите поръчка моля пишете ми на и-мейл rr_rtrusev@abv.bg

Разгледайте и блога ми за друг прекрасен продукт на фирма "Аквасорс"-коензим Q10 с хром и водорасли -"Коензим Q10 -Чудото за сърцето -какво трябва да знаете за него."
Адресът на блога е : coenzimeq10.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар