вторник, 25 септември 2012 г.

Интервю с професор Ланс Райт за коластрата



Интервю с д-р Ланс Райт
Д-р Райт е професор по интегративна медицина в Университета  по интегративна медицина  Капитал – Вашингтон. Той поддържа собствената си практика и участва в много научни изследвания.  Член-учредител e на Асоциацията за холистично здраве и Американската холистична медицинска асоциация, в която участва в борда на директорите. Д-р Райт е автор на наскоро публикуваната книга, "Коластрата, здраве от майката природа - алтернатива за всяко поколение.”
Въпрос: Д-р Райт, Ако коластрата е проектирана за новородени бебета, кое я прави добавка за всяко поколение?
A: Коластрата е перфектна природна храна. Не само осигурява  защита на новороденото бебе срещу бактерии, токсини, вируси и болести, но тя може да предложи същата защита за възрастни и деца. Ако ние вземем коластра, специфичните антитела срещу много патогени се предават на нас. Те могат да ни защитават днес и в бъдеще. Имунните фактори и ко-фактори в коластрата  активират имунната система на бебето и  могат да допринесат за  по-нормална функция на отслабената имунна система на възрастните. Буквално всеки може да се възползва от повишаващите имунни   свойства на коластрата. Но коластрата прави много повече, отколкото само да поддържа имунната система. Тя също така съдържа голям брой растежни фактори, които помагат  за регенериране на тъкани, за лечение и възстановяване.
Като се има предвид изпитанието  на раждането и нараняванията, които то може да предизвика, растежните фактори в коластрата извървяват дълъг път за насърчаване на много бързото заздравяване и да стимулират растежа при новороденото. При възрастните, същите тези растежни фактори са включени в лечението и ремонта на увредените тъкани и органи. С истинска коластра, ще видите тонирането на мускулите по тялото. Кожните тъкани ще се втвърдят и  бръчките често  ще изчезват. Коластрата е също така известна за предизвикване на по-бързото заздравяване на увредената тъкан. Ето защо се използва от спортисти, за да помогне при наранявания и да намали времето за възстановяване след тренировка. Така може да се види, че независимо дали говорим за новородено бебе което не получава кърма, дете с хронично заболяване, възрастен който иска да  има тонус , или възрастни хора с увредени тъкани от болести или стареене, коластрата наистина  има заявления за всяко поколение. И  никога не е твърде късно да започнете да получавате ползите от тази забележителна храна.
Q: Какви здравни ползи от коластрата са ви впечатлили  най-много?
А: Ползите за авто-имунни заболявания и вируси са някои от най-големите, защото наистина нямаме  друг начин за ефективно лечение на тези условия. Проучванията показват, че коластрата може да доведе до намаляване на вирусните нива в тялото от 100 до 1000 пъти. Коластрата също има някои много значителни ефекти с алергии, синдром на хроничната умора, нарушения на стомашно-чревния тракт, намалено внимание, депресия, остеопороза и гъбични инфекции. Това е само малка част от многото условия при  които тя може да помогне.
Тъй като коластрата е храна и заради това е толкова сигурна, вероятно трябва да бъде използвана  при почти всички болести, от които ние страдаме
Q: Така, че  коластрата е извора на младостта?
A: (усмихва се) Коластрата произвежда толкова много истински анти-стареене ефекти, така, че названието "извор на младостта" е много съблазнително. Ползи като по-мека кожа, подобряване на мускулния тонус, повече енергия, умствена будност, подобрено настроение, изчезването на бръчки, дори подобряване на зрението в някои случаи са много впечатляващи и я правят много близка до  понятието „еликсир на младостта”. Въпреки това, колкото и ние да бихме искали да вярваме по друг начин, просто не е вълшебното хапче, което ще направи нашите тела функция  на пълна енергия и способности.
Всички аспекти на нашия начин на живот трябва да бъдат в хармония, за да се насърчи пълното здраве и физическата сила.
Въпрос: Вие сте лекар, защо  фармацевтичните компании не работят с коластрата за да я направят  достъпна за лекарите?
A:Природен продукт е и не може да бъде патентована, а ако фармацевтичното дружество не може да я притежава чрез патентоване, неговите инвестиции е трудно да се възстановят. Така че, тъй като те не могат да притежават естествен продукт, те често избират да изолират няколко фактори и  ги синтезират, което също е много скъп процес. В резултат синтезираните  частични продукти произвеждат по-малко полза, в сравнение с използването на чисто, цяло вещество и  в крайна сметка е по-скъпо. В действителност фармацевтичните компании са изолирали някои от факторите на коластрата. Някои от тях се продават на цена от $ 800 до $ 1,200 на месец. Тези продукти  съдържат някои анти-стареене свойства, но не толкова колкото е възможно от цялата коластра.

Q: Ами Трансфер Фактор?
A: Трансфер фактор е друг компонент, който е бил изолиран от коластра. Той е известен със способността си да  увеличи  белите кръвни клетки убийци и за увеличаване на дейността на белите кръвни клетки в организма. Трансфер фактор може да има някои прекрасни ефекти от само себе си, но той работи още по-добре когато  е придружен от всички ко-фактори и други допълващи се компоненти, съдържащи се в коластрата. Изолирането на едно парче премахва баланса и  пълния потенциал на целия продукт.
Q: Колко бързо  коластрата започва да работи?
A: Веднага. Коластрата започва своята работа, като се абсорбира в лигавицата на червата. Тя произвежда лечение което дава ползи в целия организъм. Повечето хора започват да се чувстват системно и като цяло по-добре веднага.
Хората, които приемат 6000-8000 мг. на ден, често  чувстват разликата в рамките на седмица. Въпреки това, ние сме всички уникални и някои от стресиращите моменти на които са подложени нашите тела, могат да означават, че облекчението няма да дойде веднага. Дългосрочните ползи от коластрата  определено си струват всяко малко чакане, което може да се появи. Също така, не забравяйте, че само защото не изпитвате значителни различия не означава,че коластрата не работи. Тези, които като цяло са здрави, не може да" се чувстват" по-различно, но в дългосрочен план,  коластрата ще подобри имунния отговор и ще помогне на организма да се възстанови от всекидневните напрежения по по-ефективен начин.
Въпрос: Има ли хора, които биха могли да бъдат засегнати от приема на коластра?
A: Не са известни странични ефекти при никакви дозировки. И това е много важно, тъй като повечето фармацевтични продукти, дори и ако можете да толерирате малката доза, голямата дозировка може да бъде много токсична. С коластрата, може да приемете толкова, колкото искате, и единственото нещо, което ще получите са предимства - няма значение дали сте  стар или млад,
Q: Може ли коластрата да промени нормалната суплементация която приемат  хората?
A: Да, може. Фактът, че става много по-добро усвояване, когато лигавицата на червата е оздравяла означава, че в крайна сметка може да се нуждаете от по-малко от добавките които приемате. Коластрата ще подпомогне процеса на усвояване на хранителните вещества от храни, както и от добавки. Също така, коластрата сама по себе си съдържа няколко витамини, минерали и естествено разпространени  антиоксиданти.
Въпрос: Може ли да обясните витаминното и минералното съдържание в коластрата?
A: Коластрата съдържа витамини А и Е, които са известни антиоксиданти. Тя съдържа сяра, която е ключов фактор в много процеси в тялото и метаболитните функции. Съдържа и следи от други витамини и минерали. Въпреки, че коластрата не е значителен източник на витамини и минерали, тя съдържа ко-фактори и ензими, които позволяват те да бъдат напълно използван от  тялото.
Q: Всички коластри ли са еднакви?
A: Не, това не е така. В момента има голяма вариация в това, която е на разположение навсякъде от извънредното качество и висока активност до много ниско качество и ниска потентност. Очевидно е, че има голяма разлика в потенциалните ползи, които може да получите. Най-голямата разликата между марките е във времето, през който е произведена коластра. Най-новите изследвания показват, че е налице прозорец от 8-12 часа след раждането на телето, през който полезните фактори са в пика си.Коластрата, взета по време на този период от време, има 100% от тези фактори
Q: Налице е известна дискусия за това дали  мазнините трябва да бъдат отстранени от коластрата. Какво мислите вие?
A: На този въпрос е отговорено, когато сте разбрали, че мазнините  действат като превозвач за по-голямата част от растежните фактори и някои от имунните фактори в коластрата.С премахването на мазнините се с лишаваме от  фактори като лактоферин и някои   трансфер и ко-фактори. Чрез премахването на мазнините, може да се премахне  над половината от уравнението за получаване на ползи от коластрата. Подобно на много други храни ние сме по-добре, когато  консумираме целите храни,  по начина по който те са били проектирани.
Q: Какво ще кажете за твърдението че  мазнините  са лоши за нас?
A: Трябва да разберем, че мазнините не са лоши за нас. Лоши  са  наситените мазнини и хидрогенираните мазнини в преработените храни, които са вредни за тялото, те са не естествени. Ненаситените мазнини в коластрата са    минимални и  са едновременно лесно смилаеми и много полезни за тялото.

Въпрос: Колко коластра приемате вие лично?
A: На база на профилактика  приемам 1500 мг. на ден. Въпреки това аз приемам повече по време на стрес, например когато имам тежък график или когато пътувам. Аз също така  вземам повече, когато започвам да изпитвам симптомите на настинка или грип - всичко зависи от това какво се случва в моят живот.
Въпрос: Имате ли някакви съвети за тези, които  обмислят да приемат коластра?
A: Може би е полезно да споменем, че научните изследвания за коластрата, доказват,че е напълно съвместима  с човешкия организъм. Тя няма токсични фактори и няма взаимодействия с естествената химия на човешкото тяло. Тя е толкова безопасна, че не е известно ограничение за количествата които могат да бъдат взети. В случая за коластрата, има значителни доказателства, че "повече е по-добре." Имайте в предвид също така, че  винаги е уместно да се консултирате с медицински специалист, преди да вземете всяка добавка.

Публикацията има само информационна цел. Ако имате здравословен проблем, спешен медицински случай, или общи въпроси за здравето, можете да се свържете с лекар или друг квалифициран медицински персонал за консултации, диагностика и / или лечение. При никакви обстоятелства не трябва да  опитвате самостоятелно диагноза или лечение на базата на всичко, което сте  прочели в тази публикация.
Цена : 89.30 лв
Брой капсули  в опаковка:120


Ако имате въпроси към мен или желаете да направите поръчка моля пишете ми на и-мейл rr_rtrusev@abv.bg

Разгледайте и блога ми за друг прекрасен продукт на фирма "Аквасорс"-коензим Q10 с хром и водорасли -"Коензим Q10 -Чудото за сърцето -какво трябва да знаете за него."
Адресът на блога е : coenzimeq10.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар