вторник, 2 октомври 2012 г.

Коластрата понижава кръвната захар при диабетици тип 2

Коластрата понижава кръвната захар при диабетици тип II
 Заглавие на изследването:
Повищаващите здравето ефекти на коластрата  от крави при пациенти с диабет тип 2 може да намали кръвната захар, холестерола, триглицеридите и кетоните.
 Резюме на проучването:
 За коластрата от крави  се знае, че  подобрява функцията на имунната система , помага да се намали натрупването на мазнини и да се улесни движението на глюкозата в мускулите. Въпреки това, много малко опити са правени  да се разгледат антидиабетните ефекти при пациенти с диабет. Целта на това проучване е да се оцени дали коластрата от крави  намалява кръвната захар, както и холестерола, триглицеридите (TG) и нивата на кетоните, които могат да бъдат повишени от затлъстяване и стрес при пациенти с диабет тип 2. Шестнадесет пациенти (мъже = 8, жени = 8) с диабет тип 2 са били рандомизирани в проучването. Всеки поглъщал 5 г преди хранене на празен стомах всяка сутрин и вечер в продължение на 4 седмици. Кръвната захар, кетоните (бета-хидроксибутирична киселина), общия холестерол и триглицеридите са измерени всяка седмица. И при мъжете и при жените, нивата на кръвната захар  2 и 8 часа след нахранване намаляваха непрестанно по време на експерименталния период. Темпът на понижаване на кръвната захар  8 часа след нахранване не се различава между мъжете и жените, но е по-висок при жените (14.25 + / -2.66), отколкото при мъжете (10,96 + / -1.82%) 2 часа след нахранване. Общия холестерол и нивата на триглицеридите  са намалели значително и при двата пола след 4  седмици. Също така нивото на бета-хидроксибутричната киселина  е намаляла с поглъщането на  коластра, но  незначително. Тези резултати показват, че коластрата от крави може да намали нивата на кръвната захар и кетоните, както и доведе до намаляване на холестерола и триглицеридите, като всяко  едно от тези условия   може да доведе до усложнения при пациенти с диабет тип 2.


Ким ДХ, Йянг УС, Чой Н Дж, Ким ДО, Шин ДХ, Ким ЮД. Повищаващите здравето ефекти на коластрата  от крави при пациенти с диабет тип 2 може да намали кръвната захар, холестерола, триглицеридите и кетоните . J Nutr Biochem 2009 Април 20 (4) :298-303.
Министерството на храните и биотехнологиите, Корея унивърсити, Jochiwon, Chungnam 339-700, Южна Корея.
Източник:
http://www.wellnessresources.com/studies/bovine_colostrum_lowers_blood_sugar_in_type_ii_diabetics/

Публикацията има само информационна цел. Ако имате здравословен проблем, спешен медицински случай, или общи въпроси за здравето, можете да се свържете с лекар или друг квалифициран медицински персонал за консултации, диагностика и / или лечение. При никакви обстоятелства не трябва да  опитвате самостоятелно диагноза или лечение на базата на всичко, което сте  прочели в тази публикация.
Цена : 89.30 лв
Брой капсули  в опаковка:120

За поръчка и въпроси към мен можете да ми пишете на ел.поща:rr_rtrusev@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар