четвъртък, 4 октомври 2012 г.

Двукратен сребърен олимпийски медалист за коластрата

Уинтроп Грахам –двукратен сребърен олимпийски медалист на 110 м. с препятствия
 

Когато започнах с коластрата, аз  все още се възстановявах от контузия в коляното, която направих на олимпиадата през 1996г. Това бе една доста сериозна травма и лекарите искаха да извършат операция, но аз реших вместо това да опитам програма  за рехабилитация. След 2 години бях най-малко 95% по-добре, но не бях намерил пълно възстановяване. Единственият път, когато нямах никакви проблеми,  аз се втурнах към препятствията. Когато го направих, коляното ми  беше толкова схванато, че не можех да се кандидатирам отново за време. Въпреки това, в рамките на 2 месеца, след като аз започнах да приемам по 12 коластри на ден, можех да прескачам препятствията без скованост. Това беше невероятно за мен и аз станах вярващ.
От тогава, продължавам да приемам коластра и съм забелязал и други предимства.Онези от нас, които се упражняват или работят редовно винаги търсим начини за подобряване на нашата работа. Атлети споделят редица общи знаменатели, които ни правят  кандидати за коластра. Тя не само може да помогне за изграждане на чиста мускулна тъкан; коластрата също забавя разграждането на белтъчините и скоростта на протеиновия синтез. В действителност, много от бодибилдърите казват, че коластрата е най-ефективния   строител на мускули който те използват - и е напълно естествена! Тук са някои от начините чрез които коластрата може специфично да помага на атлетите.
 Коластрата изгражда чиста мускулна маса.
Един от реалните проблеми с постигането на мускулно развитие се намира не само в използването на анаболизма (растеж), но  и в предотвратяване на катаболизма (разрушаване). А коластрата съдържа две важни съединения които работят съвместно за изграждане на сградата на чистата мускулна маса. Първият от тях, наречен IGF-1/ инсулиноподобен фактор на растежа/, е малък пептид с по-мощен анаболен ефект, отколкото всички известни съединения - включително всички  стероиди. Изследвания показват, че по време на тренировка, IGF-1 е сигналът, който  задейства мускулната клетъчна пролиферация.  IGF-1 работи във връзка с хормона на растежа (GH) за изграждане на чиста мускулна маса. Повечето спортисти са изключително впечатлени от способността на коластрата да подобрява  развитието на мускулите.

Коластрата подобрява метаболизма за по-ефективно използване на горивото и по-добра енергия
Спортистите изискват сила и издръжливост за да се конкурират. Всичко, което ще увеличи издръжливостта  със сигурност е един актив. По време на тежките тренировки и често  пъти от глад, тялото изгаря своя собствен протеин, а не  мазнини.
Изследванията са показали, че коластрата, всъщност предпазва тялото от изгарянето на глюкоза за енергия. Допълнителните растежни фактори в коластрата издигат  нивата на хормона на растежа в тялото  достатъчно високо, така че протеините в мускулите не се нарушават по време на тежките тренировки.
Тя също така стимулира транспорта на глюкоза в мускулите, като по-ефективно се използва наличното гориво. Спортистите и бодибилдърите често съобщават, че те губят тегло, докато набират  инчове.

Коластрата възстановява тъканите и скъсява възстановяването.
Всеки път когато тренираме усърдно ние причиняваме малки сълзи в мускулната тъкан.
Мускулно изграждщите фактори в коластрата ремонтират тези повреди бързо докато укрепваме мускулите.Регенеративните ефекти на коластрата се простират до почти всички структурни клетки на тялото. В действителност IGF-1 e най-доброто познато средство за ремонт и синтез на хрущяла. Други съединения известни като транформиращи фактори на растежа А и В са известни със способността си да подобряват изцелението и да ремонтират РНК и ДНК.
Коластрата работи за да лекува нараняванията при атлетите от тези, които се случват само  за ден до тези с по-сериозен характер.
Преди няколко години финландският ски олимпийски отбор участва в едно изследване с прием на коластра.Изследването показа  значително намаляване на мускулното увреждане на клетките на четвъртия  ден след 7 дни на тежки упражнения. Те също така са били по-малко уморени. Повечето спортисти докладват по-бързо възстановяване, без да чувстват същото ниво на умора.
Коластрата поддържа имунната система
Спортистите и бодибилдърите са по-податливи на инфекции и синдром на хроничната умора. Това е, защото тежките тренировки и напрегнатата конкуренция временно потискат  имунната система. Факторите, съдържащи се в коластрата могат да направят забележителна разлика за спортистите.
Първо, по-бързото време за възстановяване скъсява периода на уязвимост и позволява имунната система да си изгради критични Т-клетки,които  да се борят с нахлуването в организма. Второ,антителата в коластрата могат да осигурят пасивен имунитет срещу много патогени. Трето, както растежните фактори така и имунните фактори непрекъснато  работят за укрепване на имунната система, така че потискането след тренировка не трае толкова дълго. Накрая, хормонът на растежа се счита за имуно-стимулант, защото  помага на организма да произвежда антитела, т-клетки и бели кръвни клетки. Заедно с IGF-1, хормонът на растежа/GH/ е бил използван доста успешно за борба с инфекцииге. И  растежните фактори и имунните фактори в коластрата работят в подкрепа на спортиста и помагат да се компенсира стреса от тежките тренировки.
Коластрата подпомага  усвояването на хранителни вещества
За един спортист, храненето е от първостепенно значение. Както се уверихте тялото има градивните блокове за усилени тренировки и ремонта е от съществено значение. Ето защо подкрепата, която коластрата предлага на цялата храносмилателна система е толкова важна.
Коластрата лекува лигавицата на тънките черва където се осъществява усвояването на хранителни вещества. Не само, че подобрява усвояването на хранителните вещества, но  изключва нахлуването на организми, които в противен случай се промъкнат през стомашно-чревния тракт и се редят на опашка за да попаднат в кръвния поток. Това е важно и за тласъка в енергията, която повечето хора чувстват, когато те вземат коластра.
Ползите от коластрата  за спортистите  са толкова много, че тя бързо набира популярност, особено сред тези, които предпочитат да останат само на естествени вещества. Аз и моята съпруга сме убедени  в нейните лебечни и поддържащи качества.

Уинтроп Грахам е двукратен сребърен олимпийски медалист. Неговата  жена Ивон  също се е състезавала на олимпиада.  Те имат собствен бизнес за хранителни  добавки наречен "Тотал фитнес нутришън" с всичко необходимо за атлетите.
Източник:http://immunetreesa.co.za/files/Colostrum%20Option%20final.pdf

Ако имате допълнителни въпроси или желаете да направите поръчка на Аквасорс коластра отговаряща на всички световни стандарти можете да ми пишете на и-мейл rr_rtrusev@abv.bg
Цена : 89.30 лв
Брой капсули  в опаковка:120

Ако имате въпроси към мен или желаете да направите поръчка моля пишете ми на и-мейл rr_rtrusev@abv.bg

Разгледайте и блога ми за друг прекрасен продукт на фирма "Аквасорс"-коензим Q10 с хром и водорасли -"Коензим Q10 -Чудото за сърцето -какво трябва да знаете за него."
Адресът на блога е : coenzimeq10.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар