сряда, 10 октомври 2012 г.

Лактоферинът -многофункционален протеин. Основен компонент на коластрата



Лактоферинът - Многофункционален протеин
Основен компонент на коластрата
Джон Бумайър, MS
Въпреки че първоначално е открит през 1939 г. молекулата, която сега познаваме като лактоферин не е химически пречистена и идентифицирана до 1960 г. Терминът "лакто" в името се отнася до факта, че първоначално то е било идентифицирано в кравето мляко и коластрата. Коластрата е особено богата на лактоферин, където той е  приблизително 6% от общото количество на белтъка, но лактоферин се намира и в много телесни течности, включително в сълзи, слюнка и други екзокринни секрети, както и в неутрофилите (бели кръвни клетки) .
Той изпълнява жизнено важна функция като  част от вродената имунна система, която не е специфична система и формира първоначалния слой на защита срещу всички форми на патогени - вирусни, бактериални, гъбични и дори aмебни.  Но лактоферинът има и много други функции в организма, включително участие в  хомеостазата на желязото, противовъзпалителна и анти-туморна дейност, аналгетично действие, регулиране на костния метаболизъм, репродуктивните функции и регулиране на ембрионалното развитие
Широкият спектър на лактоферина за имунната функция е от първостепенен интерес. Като част от вродената имунна система, той защитава срещу патогени (болестотворни организми) от всички видове.  Лактоферинът е доказано да има антивирусна активност срещу много вируси, включително ротавирус (основната причина за диария при малки бебета)  , херпес симплекс вирус 1 и 2  , кучешки вирус херпес  , котешки вирус херпес , eховирус ,ентеровирус , човешки папилома вирус (замесен в рак на маточната шийка и други форми на човешки рак)  , полиомиелит вирус  , ХИВ и цитомегаловирус  , хепатит B  и C  вируси, аденовирус, ханта вирус  , грипен вирус , респираторен синцитиален вирус  , синдбис  и семлики горски вируси (aлфавируси), .
Някои от механизмите чрез които лактоферин работи срещу вируси включват:
·         Конкурира се с вирусите за задължително място в прицелните клетки 4,5,7,8,9,10
·          Свързва се директно към структурните протеини на определени вируси при което ги деактивира .
·         Пречи за образуването на  хемаглутинациони (бучки на червените кръвни клетки), причинени от грипни вируси 17.
·         Пречи на някои вирусни ензими необходими за вирусната репликация  .
·         Действа в синергия с редица важни антивирусни лекарства .
Лактоферинът също е много активен срещу други патогени, като бактерии, гъбички, и aмебни паразити  , като същевременно  насърчава растежа на полезни бактерии, като лактобацили и бифидобактерии , за да преминат невредими в храносмилателния тракт .
·         Предотвратява колонизацията на Хемофилус инфлуенца, основна причина за ушни и респираторни инфекции при децата  .
·         Убива опасни грам-отрицателни бактерии, като Vibrio cholerae, причината за холера, салмонела и Е. Coli  като се прикачва и унищожава клетъчната стена на бактерията, което позволява на лизозимите да влизат и да разрушават клетката.
·         Лактоферинът е много ефективен срещу гъбични инфекции, като кандида, чрез  способността си да се свързва с желязото .
 Играе важна роля в имунната система, като имуномодулатор и стимулатор на растежа.
·          Увеличава броя и активността на Т и В лимфоцитите и на естествените убийци (NK)   клетки .
·          Модулира освобождаването   на цитокини, включително про-и противовъзпалителни .
·          Стимулира узряването на Т и В-лимфоцитите  .
·          Увеличава активността на НК-клетките и Т-клетките убийци  .
·          Повишава активността на човешките полиморфонуклеарни левкоцити (бели кръвни клетки)  .
·         Лактоферинът е съществен фактор за растеж на лимфоцитите  .
По същия начин за лактоферин е доказано,че инхибира прояви на автоимунно заболяване, което включва регулиране на имунната система.
·         Подтиска автоимунната реакция при мишки .
·         Лактоферинът намалява положителни резултати от Coombs тест (тест за автоимунно заболяване на кръвта) при мишки .
В обобщение, лактоферинът  е многообразна молекула, която може значително да повлияе на имунната производителност на системата и да осигури защита срещу вируси и други патогени.
Публикацията има само информационна цел. Ако имате здравословен проблем, спешен медицински случай, или общи въпроси за здравето, можете да се свържете с лекар или друг квалифициран медицински персонал за консултации, диагностика и / или лечение. При никакви обстоятелства не трябва да  опитвате самостоятелно диагноза или лечение на базата на всичко, което сте видели или прочели в тази публикация.
Публикацията има само информационна цел. Ако имате здравословен проблем, спешен медицински случай, или общи въпроси за здравето, можете да се свържете с лекар или друг квалифициран медицински персонал за консултации, диагностика и / или лечение. При никакви обстоятелства не трябва да  опитвате самостоятелно диагноза или лечение на базата на всичко, което сте видели или прочели в тази публикация. 
Цена : 89.30 лв
Брой капсули  в опаковка:120

Ако имате въпроси към мен или желаете да направите поръчка моля пишете ми на и-мейл rr_rtrusev@abv.bg или позвънете на тел.0878990017 -Русев

Разгледайте и блога ми за друг прекрасен продукт на фирма "Аквасорс" -Коензим Q10 -Чудото за сърцето -какво трябва да знаете за него"
Адресът на блога е : coenzimeq10.blogspot.com

 

1 коментар:


  1. искам да информирам обществеността как се излекувах от (ЖИВОТА СИМПЛЕКС ВИРУС) от жрицата карачи, посетих различни болници, но ми дадоха списък с лекарства като Фамвир, Зовиракс и Валтрекс, което е много скъпо за лечение на симптомите и никога не ме излекува , Разглеждах в интернет, търсейки лекарство срещу херпес и видях коментар на хора, които говорят как свещеничката карачи ги излекува. Изпращам я по пощата и тя ми изпраща билково лекарство, което взех и то сериозно работеше за мен, аз съм свободен човек сега без проблем, херпесният ми резултат излезе отрицателен. Моля се за вас жрица карачи, тук изпращайте вашите данни на жрицата карачи чрез princetesskarachi@gmail.com, за да излекувате вашите

    ОтговорИзтриване