петък, 12 октомври 2012 г.

Коластрата -какво казват лекарите за нея. Заключения от научни изследвания





Коластрата е една от най-ефективните храни, които познавам. Препоръчвам я на почти всички от моите пациенти, не само да ги укрепи като цяло, но и за подобряване на здравословното им състояние, когато те страдат от различни заболявания. "

Д-р Марко Прумър

"Коластрата съдържа антитела на вирусите и атакува вирусните нарушители. Коластрата е установено, че съдържа широк спектър от антивирусни фактори. Това проучване се проведе в центъра   за контрол на болестта в Атланта, Джорджия."

Д-р Ел Палмър- вестник по медицинска вирусология

"Коластрата съдържа неспецифични инхибитори, които блокират голямо разнообразие от инфекции на дихателните пътища, особено грипни вируси. Коластрата се отбелязва особено за уникален ефект върху потенциално фатални огнища на азиатския вирус на грип, в резултат от животинска / човешка мутация."

Д-р Шортридж

„Полипептид богат на пролин  в коластрата има същата способност да регулира дейността на имунната система, както хормоните, произвеждани от тимусната жлеза. Той стимулира понижена имунна система, като и помага да се бори с патогенни организми. PRP също потиска  хиперфункция на имунната система, която се проявява при автоимунни заболявания. PRP е силно противовъзпалително и изглежда действа на Т-клетъчните прекурсори за производство на помощни Т-клетки и подтискащи Т-клетки. "

Д-р Старошик и др.., молекулярна имунология

"Гликопротеините в коластрата инхибират свързването на Хеликобактер пилори бактерии, които причиняват язва на стомаха. Коластрата съдържа големи количества на интерлевкин-10 (мощно противовъзпалително вещество), което е от голямо значение за намаляване на възпалението при артритни стави и травми. "

Д-р Оле Хернел, университет Улмеа, Швеция




" Клинично проучване: когато се приема орално, имунните фактори в коластрата се борят срещу патогенните организми  в храносмилателния тракт. Потреблението на имуноглобулини чрез коластрата може  да предложи нов метод на пасивна имунна защита срещу причинителите на чревни заболявания, които произвеждат антигени (вирусни и бактериални).”

Д-р П.Макклийд  и др. Педиатрични изследвания


"Коластрата стимулира лимфната тъкан, като по този начин се стимулира имунната система на възрастните хора и хората с имунен дефицит. Природата е като орален път за развитието на имунната система (безопасно и ефективно), откакто същестуват бозайниците. Пероралното приложение на имунни фактори е просто и евтино, няма странични ефекти и може да бъде изключително полезно в хуманната и ветеринарната медицина за коригиране на имунна недостатъчност ".

Д-ри Бочи, Бремен, Корадеши, Луци и Паулезу, вестник по биология

"Имуноглобулините в коластрата намаляват и предотвратяват  вирусни и бактериални инфекции при имунодефицитни пациенти: получателите на костен мозък, недоносени бебета, СПИН страдащите и
 др. "

Neu England Journal of Medicine


"Имуноглобулините в коластрата са успешно използвани за лечение наред с другото и на тромбоцитопения, анемия, неутропения, миастения гравис, синдром на Гилен-Баре, множествена склероза, системен лупус, ревматоиден артрит, булозен пемфигоид, Кавасаки синдром, синдром на хроничната умора и болест на Крон. "

Д-р Дуайър, New England Journal of Medicine

"Установено е, че PRP не е видово-специфичен(прехвърля се за хуманна употреба). Той трансформира белите кръвни клетки във функционално активни Т-клетки. Тези резултати се появиха на бял свят при лечението на автоимунни заболявания и рак. Един важен имуномодулатор стимулира понижена имунна система и успокоява при хиперфункция.

Д-ри Януш и Лисовски; Архив по имунология

"Коластрата от крави съдържа TGF-1, който има важен потискащ ефект върху цитотоксични вещества (противовъзпалително). Той пречи на растежа на човешките остеосарком (рак) клетки (75% пречка). Тя насърчава фиброза и ангиогенезата (лекува сърдечния мускул и кръвоносните съдове), (Робъртс и др., 1986), и ускорява зарастването на рани (Спорн и др. ..., 1983) и формирането на костите (Сънтрела и др., 1987). "

Д-ри  Токуяма и Токуяма, Институт за онкологични изследвания. Каназава Юнивърсити., Япония

"Само ретиноловата киселина, която се намира в коластрата предпазва организма и намалява колонизация на херпес вирус. Въпреки, че тя не представлява лек, ретиноловата киселина ефективно намалява херпес вирус нивата (1/100 до 1/10, 000 вируси остават активни след лечение), при които собствената имунна система на организма е в състояние да предотврати избухване ".

Д-ри  Чарлз Айзъкс, и др. Експериментална научна биология

" Доказано е,че растежните фактори в  коластрата са  изключително ефективни при насърчаване на зрастването на рани . Препоръчва се както вътрешно, така и външно за травми и лечебно след операции ".

Д-ри Спорн и др.

"IGF-1, който е бил открит в коластрата, стимулира растежа на костите и мускулите и регенерацията на нервните клетки. Също така било открито, че външно приложение на коластрата при рани, стимулира процеса на зарастване."

Д-ри Скотнър,Арениус-Ниберг, Канджи и Фиклунд. Акта. Педиатрична Скандинавия, Швеция

"Напредналата възраст е свързана с намалени количества на хормона на растежа: GH и IGF-1. Администрацията на GH и IGF-1 увеличава телесното тегло и мускулен растеж при по-възрастни хора. "
Д-ри Улман, Сомерланд и Скотланд, катедра патология и фармакология, Университет в Гьотеборг, болница Залгрен и Хабивитрум AB, Стокхолм, Швеция

"Коластрата от крави съдържа големи количества  растежни фактори, които стимулират нормалния растеж на клетките и синтеза на ДНК".

Д-ри Ода, Шиничи и др., сравнителна биохимична физиология

"Лошото лечение на хронични рани е основен медицински проблем. Лекарите подчертават, че една важна функция на растежните фактори, е да се ускори заздравяването на раните. Ускорено изцеление е възможно при лечение на травми и операционни рани. "

Д-ри Бора и  др.. вестник за  хирургия..

"Хрущял предизвикващият фактор - (CIF-A), който се намира в коластрата, насърчава възстановяването на хрущяла."

Д-ри, Томпсън, Бентц и др. вестник по биологична химия

"Клиничните проучвания са показали, че имуноглобулин Е (IgE) в коластрата може да бъде отговорен за регулиране на алергични реакции.

Д-ри Тортора,Функе и др.

"Имуноглобулините в коластрата са в състояние да неутрализират най-вредните бактерии, вируси и дрожди.

Д-р Пер  Брандзег; Анали на Нюйоркската академия на науките

"Намаляването на вирусните концентрации в организма и стимулирането на естествената имунна защита са най-обещаващите начини да се помогне на нашата имунна система да се запази вируса на СПИН в шах".

Д-ри Нова и Мак Майкъл Scientific American

"Концентрацията на лактоферин и трансферин в коластрата е от съществено значение за транспортиране на желязо в кръвта. Максималните концентрации на двете вещества са били открити в първото доене след раждането. "

Д-ри Санчес и  др., биологична химия
Източник:
 http://www.colvit.com/aerztliche_statements/aerzte_ueber_colostrum_en.html

Публикацията има само информационна цел. Ако имате здравословен проблем, спешен медицински случай, или общи въпроси за здравето, можете да се свържете с лекар или друг квалифициран медицински персонал за консултации, диагностика и / или лечение. При никакви обстоятелства не трябва да  опитвате самостоятелно диагноза или лечение на базата на всичко, което сте видели или прочели в тази публикация. 
Внимание: Цените падат! Специални намаления – възползвайте се сега, вземете продуктите с 30 % отстъпка!


Цена : 89.30 лв
Брой капсули  в опаковка:120


Ако имате въпроси към мен или желаете да направите поръчка моля пишете ми на и-мейл rr_rtrusev@abv.bg или позвънете на тел.0878990017 -Русев

Разгледайте и блога ми за друг прекрасен продукт на фирма "Аквасорс" коензим Q10 с хром и водорасли. Наименованието на блога е: "Коензим Q10 -Чудото за сърцето-какво трябва да знаете за него."
Адресът на блога е : coenzimeq10.blogspot.com

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар