понеделник, 1 октомври 2012 г.

КОЛАСТРА ПРИ МНОЖЕСТВЕНА СКЛЕРОЗА

Коластра при множествена склероза

Какво е Множествената склероза (МС)?

МС е прогресиращо заболяване, което засяга централната нервна система, унищожавайки части от  миелина (защитната обвивка на нервните влакна на невроните) в главния и гръбначния мозък. Тя е класифицирана ато автоимунно заболяване, тъй като имунната система атакува миелина като чуждо тяло, унищожава и причинява  щети на основите на нервните влакна.
Симптоми

Симптомите на МС се различават, включвайки промени в чувствителността, мускулна слабост, необичайни мускулни спазми, затруднения при ходене, проблеми с координацията и баланса - тя води до проблеми с преглъщането, зрението, умора и остра хронична болка, проблеми с пикочния мехур и червата , когнитивни нарушения и депресия.
Как коластрата може да помогне при МС?

Коластрата може да помогне да се повиши нивото на енергия, тя съдържа имуноглобулини, аминокиселини и растежни фактори, които помагат на организма да се бори с общи инфекции, а също и за регенерацията на клетките. Коластрата съдържа важни имунно регулаторни фактори, които могат да помогнат да се засили отслабената имунната система и потискат по-активна имунна система. В случай на автоимунни заболявания, при които имунната система е извън контрол, потискането и става изключително важно. Един от най-важните компоненти, които могат да помогнат за регулиране на имунната реакция на системата е полипептид  богат на пролин(PRP). PRP е важен, защото  има способността да  ускори или забави реакция на имунната система. В случай на МС, имунната система атакува миелина и постепенно го разрушава  причинявайки увреждане на чувствителните основи на нервните влакна поради което МС е посочена като автоимунно заболяване.  PRP може да помогне да се успокои имунната система и да я предпази от   атакуване на миелина.

Клетъчните и тъканните ремонтни фактори или факторите на растежа, които се намират в коластрата са много полезни за страдащите от МС. Инсулин-подобен растежен фактор I (IGF-I), тромбоцитния растежен фактор (PDGF), фибробластният фактор на растежа (FGF) и цилиарно невротрофичния фактор (CNTF) са комплекс от многофункционални растежни фактори, които насърчават клетъчната пролиферация, диференциация и оцеляване. Тъй като разпадането на миелина често протича тежко при пациенти с МС се обмисля, че могат да се използват растежни фактори в лечението. За инсулин-подобен растежен фактор I (IGF-I) е доказано , че "намалява тежестта на лезиите и насърчава  регенерацията на миелин при експериментален автоимунен енцефаломиелит (ИАОС), животински модел на МС". Здравните експерти заключават: "Ние имаме силна причина да  смятаме, че ако на всяко дете се даде допълнително коластра, честотата на автоимунните заболявания ще намалее значително " (редакторите на списание  "Лекарски предписания за здравословен живот")
Други компоненти в коластрата могат да предложат допълнителна полза за хората с МС, тъй като предлагат имунна защита срещу патогени, благодарение  на добрите си анти-вирусни и анти-бактериални свойства, както и възможността за повишаване на енергийните нива чрез повишаване на потиснатата имунна система.



Референции:

Бастен, A, Маклауд, JG, Полард, JD, Уолш, JC, Стюарт, GJ, Гарик, R, Frith, JA, Van Der Brink, CM. Трансфер фактор при лечение  на множествена склероза. The Lancet 2 (8201) :931-934 (1980).

Д-р Золтан Rona "PRP от коластра може да работи като регулаторно вещество на тимусната жлеза. Доказано е, че   подобрява или премахва симптоматиката на алергии и автоимунни заболявания (MS, ревматоиден артрит, лупус, миастения гравис) PRP потиска свръхпроизводството на лимфоцитите и Т-клетките и намалява основните симптоми на алергии и автоимунни заболявания: болка, подуване и възпаление. Американски вестник за природна медицина, март 1998 година.

 "Чудото коластра:  Супер храната за анти-стареене, която може да засили имунитета и да предотврати преждевременното стареене". 2005.

Ебина, Т., и др. "Лечение на множествена склероза с  анти-морбили коластра от крави " Med Microbiol Immunol (Berl), 1984 г.; 173 (2) :87-93.

Ламур, Г и др. Трансфер Фактор   от коластра: клинично и имунологично изследване на ефектите от трансфер фактор за пациенти с множествена склероза. Clin Exp Immunol. 1,981 март, 43 (3): 557-564.

Кели, G. " Коластра от крави: преглед на клинични приложения" Altern Med Rev. 2003 Nov; 8 (4) :378-94 .. Уебстър.  "растежни фактори и миелиново регенериране при множествена склероза" MULT. Scler апр. 3 (2) :113-120 1997.
Източник:http://www.holvita.co.uk/health/auto_immune/multiple_sclerosis.html

ПП: В публикацията ми "Лични отзиви на хора употребявали коластра" има посочени редица
случаи на подобрение на хора страдащи от МС след употреба на коластра.

Публикацията има само информационна цел. Ако имате здравословен проблем, спешен медицински случай, или общи въпроси за здравето, можете да се свържете с лекар или друг квалифициран медицински персонал за консултации, диагностика и / или лечение. При никакви обстоятелства не трябва да  опитвате самостоятелно диагноза или лечение на базата на всичко, което сте видели или прочели в тази публикация.


Цена : 89.30 лв
Брой капсули  в опаковка:120


Ако имате въпроси към мен или желаете да направите поръчка моля пишете ми на и-мейл rr_rtrusev@abv.bg или позвънете на тел.0878990017 -Русев

Разгледайте и блога ми за друг прекрасен продукт на фирма "Аквасорс"-коензим Q10 с хром и водорасли -"Коензим Q10 -Чудото за сърцето -какво трябва да знаете за него."
Адресът на блога е : coenzimeq10.blogspot.com






Няма коментари:

Публикуване на коментар